Solliciteren in het Katholiek onderwijs

Algemeen principe

Je schrijft een sollicitatiebrief naar de directies van de afzonderlijke scholen. Eventueel kun je ook een brief schrijven naar de inrichtende machten. In sommige gevallen kan de directie zelf beslissen wie ze aanwerft, soms moet ze alle brieven doorgeven aan de inrichtende macht die dan beslist wie er aangeworven wordt. Je brief wordt wellicht doorgegeven tot op de juiste plaats.

Adressen

On-line

Via de website van het Departement Onderwijs

Er is een bestand voor het basisonderwijs en er is er een voor het secundair onderwijs. Telkens kun je kiezen tussen gewoon of buitengewoon onderwijs. De zoekmogelijkheden zijn verder verschillend. Het beste is wellicht om geografisch te zoeken: alle scholen van een bepaalde gemeente, regio of provincie.

Op papier?

De "Guimardstraat" stopte al in 2000 met de uitgave van haar adresboek, het Repertorium van het Katholiek Onderwijs en het Departement Onderwijs stopte met haar papieren adreslijsten in 2004.

Sollicitantendatabank

Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen heeft een online databank waarin je je curriculum vitae kunt invullen. Je cv blijft dan 3 weken staan. Daarna kun je eventueel verlengen; een e-mail zal je daaraan herinneren:

Bijkomende informatie

Meer informatie over het Katholiek onderwijs staat op de website van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen.